• Kantinecommissie

  Vooraf: Wil je de kantine gebruiken voor een vergadering of activiteit? Dat kan via formulier onderaan deze pagina

  Wat doen ze?

  De 8 dames en heren van de kantine commissie zorgen ervoor dat alles in en om de kantine van KVZ goed reilt en zeilt. De basis daarvan is zorgen voor inkoop, voor bemensing van de bar en de keuken en voor het schoon houden van kantine en kleedruimtes. Daarnaast wil de kantinecommissie het gezellig maken in ons clubhuis, zowel met activiteiten als met aankleding en inrichting. Zo zorgen zij voor de daghap na de thuiswedstrijden van KVZ 1. Inmiddels is er een pin automaat en zijn een nieuwe vaatwasser en kassa aangeschaft.  Om het verblijf in en om de kantine prettig te houden hebben we een aantal regels met elkaar afgesproken voor onze Accomodatie.


  Waarom doen ze dat?

  De dames en heren  hebben ieder een eigen motivatie om actief te zijn in deze commissie. De een vindt het vooral een gezellige doe-groep, een ander vindt het een leuke manier om wat te doen voor de club, weer een ander zocht nieuwe verbinding binnen KVZ na een poosje weg te zijn geweest. Sommigen vinden het een groot voordeel dat je er tijdens het veldseizoen druk mee bent en dan tijdens de zaal een rustperiode hebt. Een paar commissie leden zetten hun specifieke kennis en ervaring in voor de kantine, bijvoorbeeld op het gebied van  boekhouden of keukenhygiene. De voorzitter van de groep vindt het vooral leuk om de verbinding te maken met anderen binnen de club.

  Hoe doen ze dat en wat merkt de club ervan?

  Op de eerste plaats hebben ze de veelheid aan taken goed verdeeld om ervoor te zorgen dat een en ander zo soepel mogelijk verloopt. Bij KVZ kiezen we ervoor om samen de vereniging te maken. Daarom zijn bijvoorbeeld kantinediensten voor ouders van jeugdleden niet verplicht en is er ook geen afkoop regeling. Voor leden en ouders van jeugdleden is het normaal dat ze aan de bar een drankje kunnen halen .... dan is het toch net zo normaal om af en toe aan de andere kant die bar te gaan staan om die drankjes te verkopen? Dit klinkt vanzelfsprekend, maar achter de schermen vraagt dat veel regelen, vragen, trekken en duwen van de kantine commissie. Het is ook elke keer weer een hele puzzel om het schoonmaak rooster goed rond te krijgen. Ook dat willen we 'gewoon samen doen' , maar dat vraagt wel wat. Zeker als de kantine en de kleedkamers steeds intensiever gebruikt worden, bijvoorbeeld ook door scholen. Iedereen kan het: de instructies voor de Kantinedienst zijn helder op een rijtje gezet.

  Wat hebben ze nodig van de rest van de club?

  Uit het voorgaande blijkt al dat de kantine commissie niet zonder de leden en ouders van jeugdleden kan.  Zeker omdat veel leden zelf wedstrijden spelen, ploegen begeleiden en/of wedstrijden fluiten, wat uiteraard ook ongelooflijk belangrijk is voor de club, kan de kantine commissie juist de hulp van ouders van jeugdleden heel goed gebruiken. Als iedereen bereid is zijn of haar steentje bij te dragen, door een  bardienst te draaien, mee te helpen met schoonmaken en/of een keertje de was te doen, dan blijft het voor de kantinecommissie mogelijk om de roosters rond te krijgen. Natuurlijk kan iedereen gevraagd worden en dat gebeurt ook, maar jezelf aanbieden mag natuurlijk ook. Graag zelfs. Als dit minder tijd en energie kost van de kantine commissie, blijft er des te meer over om het (samen) nog gezelliger te maken bij KVZ.

  Wat is de grootste uitdaging in 2018/2019?

  De grootste uitdaging is een goede manier vinden om leden en ouders te enthousiasmeren om in de kantine hun steentje bij te dragen. Natuurlijk kan er weer een ouderavond georganiseerd worden, maar de kantine commissie zoekt ook naar nieuwe wegen. Verder gaat de kantine commissie ervoor om meer omzet te maken. 

  De leden van de kantine commissie met hun taken zijn:

  Jeroen Albers (voorzitter)

  Paul Dikken (penningmeester)

  Robert Luijkman (Techniek)

  Marieke Baakman (communicatie, regelaar)

  Jorick Nikkels (inkoop)

  Lean  Nikkels (schoonmaak)

  Jose Scholten (aanschrijvingen)

  Isa Bakker (algemeen lid)

   

 • Aanvraagformulier kantine