• Het is alweer zaterdag 9 maart. Vandaag staat de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen 2023/2024 op het programma. Als het aan het weer ligt wil het ons weer op het veld hebben. Zo lekker scheen het zonnetje vandaag.

    Als voorprogramma hadden we de A1. Zij moesten tegen de koploper de Meeuwen. Uit hadden ze daar verloren met 21-14. Het was een spannende wedstrijd tot het laatste moment. De Meeuwen moest winnen wilden ze het kampioenschap in eigen hand houden. Onze A1 heeft al eerder dit seizoen punten gesprokkeld van een kampioenskandidaat. En dat hebben ze vandaag ook voor elkaar gekregen, ze wonnen hun pot met 15-14.

    16.45 de scheids floot voor het begin van de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd wilde het aan beide kanten niet echt lopen. Het duurde 10 minuten voordat het eerste doelpunt viel, gelukkig voor ons was dat aan onze kant. Hierna werd de mand makkelijker gevonden en kon een gat geslagen worden van 4-0. Helaas was dit gat maar van korte duur en wist Noviomagum 5 minuten voor de rust de achterstand weg te poetsen. Ze wisten zelfs hun achterstand om te buigen naar een ruststand van 6-7.

    Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam op naam van Esmee te staan. Zij deed mee omdat er na donderdag een derde dame aan onze kant geblesseerd raakte. Na 10 minuten gespeeld te hebben hadden we onze achterstand omgebogen naar een voorsprong van 9-7. Na een doelpunt van Twan voor een stand van 11-7 nam Noviomagum een time-out. Die time-out deed zijn werk, want gelijk na het influiten wisten ze een strafworp te versieren. Met nog een kwartier te spelen zorgde dat voor een stand van 11-8. Helaas met nog 10 minuten te spelen was dit alweer teruggebracht tot 11-10. In de laatste 5 minuten was de spanning te voelen. Ondanks dat we beide al gedegradeerd waren stond de bovenste plek van onder op het spel. Nadat de scheids floot voor het einde van de wedstrijd stond er een eindstand van 16-14 op het scorebord!

    Toeschouwers bedankt voor jullie steun dit zaalseizoen, helaas voor ons niet het resultaat waar we op gehoopt hadden. Volgende week hebben we onze laatste wedstrijd in de zaal. We mogen dan naar Maarssen om het op te nemen tegen OVVO. We gaan onze best doen om die ook winnend afsluiten. Hopelijk zien we jullie met grote getalen 30 maart op het OranjeToernooi, waar we als selectie als afsluiting een oefenwedstrijd spelen.

    Groetjes Het Tweede