• Vandaag hebben we de wedstrijd tegen Rheko C2 op de agenda staan.
  Dit is qua tegenstander een totaal andere opponent dan SEV en Olympus van de afgelopen weken. Waar de bal snel rondging, er spanning hing en er duels dienden uitgevochten te worden.

  Rheko is een team van een andere orde, een groep welke erg zoekend is met veel beginnende korfballers. Met als gevolg dat het baltempo erg laag ligt, gezien er nog geen systeem is ingesleten.
  Zodoende heb ik de kinderen op het hart gedrukt dat zij vandaag alleen van zichzelf kunnen verliezen, gezien er een valkuil op de loer ligt dat wij zelf ook verzanden in hetzelfde trage tempo.
  Wanneer wij niet ons eigen spelletje spelen en dat er te gemakkelijk gedacht wordt over de wedstrijd.
  Deze woorden hebben ze gelukkig niet in de wind geslagen, we begonnen gedreven en lieten de bal mooi rondgaan. Al vrij snel schoten we de 1-0 binnen wat naar een paar minuten herhaald werd.
  Het andere vak had even last van een lange dame van Rheko welke veel afving. Zij werd niet goed beziggehouden, met als gevolg dat we na praktisch elk schot de bal kwijt waren. Naar wat handvatten te hebben gegeven aan het vak, werd dit goed opgepakt. We gingen meer overspelen en dat zorgde ervoor dat die lange dame moest gaan verdedigen en geen tijd meer had om af te vangen. Het vak begon te lopen en de kansen volgden zich snel op wat leidde tot de 4-0 stand.

  Onze verdediging had weinig te duchten van Rheko en de ballen kwamen door snelle onderscheppingen weer vlot in onze aanval. Met een 8-1 stand gingen we rusten.
  Over de verdediging viel weinig te praten die stond goed en in feite de aanval ook.
  Ik heb ze nogmaals uitgelegd, hoe ze die lange dame moesten bespelen en dat ze het veld groter moeten maken. Waardoor ze het zelf meer ruimte krijgen en makkelijker kunnen gaan korfballen.
  Na de pauze liepen we verder uit naar 14-1 met een paar mooie doorloopballen en schoten.

  Het blijft leuk in ons team dat elke week een ander scoort vandaag waren het Esmee en Suna beide 4x, Lasse 2x, Romee, Dani, Manon en Lauren 1x.
  Goed gespeeld C2
  Nu hebben we bijna een maand geen wedstrijd en mogen we op 2 maart om 12:05u weer aantreden thuis tegen Devinco C2.