• Oranjetoernooi

  Oranje Toernooi! Elk jaar een groot feest!

  Het Oranje Toernooi is een toernooi van en voor onze KVZ junioren. Onder begeleiding organiseren de junioren dit toernooi zelf. Zo doen zij ervaring op met het vrijwilligerswerk binnen de vereniging en met het organiseren van activiteiten. Het toernooi wordt traditiegetrouw georganiseerd op de zaterdag voordat de tweede helft van de veldcompetitie begint. Veel ploegen gebruiken het toernooi dan ook als een serieuze voorbereiding hierop.

  Maar het gaat niet alleen om het korfballen. Minstens zo belangrijk is de feestelijke afsluiting van het toernooi. Eind van de dag wordt er in de kantine samen gegeten en daarna barst de feestavond los in het clubhuis van KVZ. Alle verenigingen zijn herkenbaar aan een kleur. Voor KVZ is het uiteraard elk jaar de kleur Oranje. Aan de kleur kun je meteen zien met wat voor accent je iemand moet aanspreken: achterhoekers,
  brabanders, twentenaren en noorderlingen: het Oranje Weekend is van alle markten thuis!

  En na het feest hoeven de feestgangers niet naar huis, want eerder de avond zijn de slaapplaatsen al ingericht. Zowel de thuis- als de uitploegen hebben tentjes opgezet achter de kantine. De aspiranten hebben de slaapzakken uitgerold in de kleedkamers. Het toernooiweekend wordt op zondagochtend afgesloten met een gezamenlijk ontbijt in de kantine.

  Dit jaar werd het Oranje Toernooi alweer voor de 14e keer georganiseerd op zaterdag 26 maart. Er werd gespeeld in drie junioren poules op verschillende niveaus en in  één aspiranten poule. Uiteraard waren KVZ A1, A2, A3 en B1 van de partij.

  Elk jaar weer is het Oranje Toernooi niet alleen een mooi toernooi, maar vooral ook een feestweekend dat bij iedereen in het geheugen blijft ... en blijft ... en blijft!