• Schoolkorfbal

  KVZ organiseert jaarlijks het schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen in Zutphen, Warnsveld en Eefde

  Wie?

  Het toernooi wordt georganiseerd door de schoolkorfbalcommissie van KVZ. Deze commissie draagt zorg voor de algehele organisatie van het toernooi. De deelnemende scholen hoeven alleen hun interne organisatie te verzorgen. Per team wordt, om de kosten van KVZ te dekken, een klein bedrag aan inschrijfgeld gevraagd.

  Wat?

  De schoolkorfbalcommissie verzorgt de volledige organisatie van het toernooi en verzorgt ook voor elke school de mogelijkheid om een training te volgen. Jaarlijks leveren ongeveer vijftig leden van KVZ hun vrijwillige bijdrage, iets waar we heel trots op zijn.

  Het toernooi vindt elk jaar weer plaats in een sportieve en gezellige sfeer. Natuurlijk willen de kinderen graag hun wedstrijden winnen, maar KVZ vindt het belangrijk dat de wedstrijden plaatsvinden in een sportieve en respectvolle sfeer voor alle betrokkenen. Hierop is de schoolkorfbalcommissie erg attent.

  Het schoolkorfbaltoernooi wordt in twee klassen gespeeld: groep 5/6 en groep 7/8. Voor groep 5/6 kan de school zoveel ploegen inschrijven als men wil, voor groep 7/8 geldt een maximum van twee ploegen per school. Voor beide groepen geldt dat wordt gespeeld op een paal met hoogte van 2,5 meter.

  Korfbal wordt gespeeld met teams van vier meisjes en vier jongens Uitgangspunt is dan ook dat bij elke ploeg vier meisjes en vier jongens tijdens de wedstrijd in het veld staan. Er mag ongelimiteerd gewisseld worden (zolang de kinderen maar uitkomen in hun eigen leeftijdsklasse).

  Als je meer wilt weten over korfbal spelregels kijk dan eens hier .

  Wanneer?

  Het toernooi vindt traditiegetrouw plaats op eerste woensdag in oktober

  Waar?

  Het toernooi vindt plaats op de accommodatie van KVZ. Het adres is Laan naar Eme 103 in Zutphen.

  Hoe? 

  De schoolkorfbalcommissie informeert de scholen in het najaar over de datum waarop het toernooi het jaar daarop zal plaatsvinden. In januari krijgen de scholen een inschrijfformulier toegezonden. Eind februari of begin maart volgt een herinnering.

  Uiterlijk twee weken voor het toernooi ontvangen de deelnemende scholen het programma.

  Al deze communicatie gaat overigens per email. Daarnaast is het programma ook te vinden op de site van KVZ.

  Vervolg

  De landelijke korfbalbond organiseert jaarlijks voor de plaatselijke schoolkorfbalkampioenen het provinciaal kampioenschap. De schoolkorfbalcommissie zorgt voor de informatieverstrekking hierover aan de scholen die kampioen geworden zijn en legt ook het contact tussen de scholen het de organisatie van het provinciaal kampioenschap. Deelname is overigens niet verplicht, maar wel erg leuk!

  Wil je helpen of wil je een stage doen?

  Het schoolkorftoernooi is mooi gelegenheid om een stage uit te voeren. Dit geldt zowel voor leden van KVZ als niet leden. Neem hierover contact op met Iskander Tuqan via schoolkorfbal@kvz2000.nl.

  Als je wilt helpen bij de organisatie, ben je natuurlijk van harte welkom! Stuur dan even een mail naar schoolkorfbal@kvz2000.nl.

  Contact/informatie

  Voor nadere informatie (bijvoorbeeld als uw school wil deelnemen maar onverhoopt geen inschrijfformulier heeft gekregen) kunt u gebruik maken van het emailadres schoolkorfbal@kvz2000.nl.